Verhelderend Portugal Comfort Living

Snel jouw Nature House bouwen met gegarandeerde opleveringsdatum!

Welke Persoonlijke Passie deel jij met ons?

Wij zijn benieuwd naar jouw Persoonlijke Passie. Wellicht wil jij uit jouw comfortzone samen met de Portugese bevolking muziek leren spelen. Je bent nooit te oud om 1 van jouw verborgen talenten te ontdekken…….

Inspiratie-video: Zo bepaal jij zelf de maat en de indeling van jouw Nature House!

Start tweede woonproject

9 october 2023 zijn we begonnen met de grondwerkzaamheden van het tweede woonproject met Nature Houses

Video over Nature Houses met extreem lage Ecologische Footprint en Overheidsgarantie!

Video over Unieke Formule, Sociaal en Financieel Zelfvoorzienend wonen in Portugal!

Met Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living een inspirerend zoomgesprek plannen, dat doe je hier:

Plan hier jouw 30-60 minuten zoom met Jack Bastiaansen op de dag dat het jou persoonlijk het beste past.

Hoe stel je jouw kavel en prijs Garant:

Over Anders Leven en Wonen

Laat je hier inspireren voor jouw persoonlijke toekomst

Eerste Bewoners + Plan 2024-2026

Sleuteloverdracht + Planning.

Must see korte video, De Waarheid over het Portugese rechtssysteem en Portugese advocaten:

Portugal Comfort Living Marktprimeur: jouw 100% persoonlijke juridische check door een Top-Advocaat:

Dagelijks ontvang ik vragen van Benelux mensen die wanhopig zijn. Portugal Comfort Living Beschermt die mensen.

Video update over Portugal Comfort Living woonprojecten

In deze Portugal Comfort Living video leggen we jouw Kwartaalprijs-Zekerheid uit.

Portugal Comfort Living uitgebreid actueel up to date videokanaal

Zaken doen met Portugal Comfort Living is Overheid-Gegarandeerd

Wij geven door de overheid gegarandeerd 5 jaar garantie. Alle prijzen zijn inclusief 23% b.t.w. Alleen dan is 5 jaar garantie mogelijk!

Kom rechtstreeks in Kontakt met Portugal Comfort Living kopers

Kopers van Portugal Comfort Living kan ik het beste omschrijven als Wakkere Mensen die onthaasten en door de Overheid gecontroleerde A+ Kwaliteit met 5 Jaar Overheidsgarantie wensen.

Over omarmen Portugese Cultuur.

Alles voor jouw Zekerheid, Financieel, Juridisch, Garantie voor jouw Koop bungalow in Portugal!

Oplevering tweede Portugal Comfort Living woonproject met Nature Houses

Wij leveren de Nature Houses per stuk op. Snel bouwtempo zoals gebruikelijk bij Portugal Comfort Living.

Planning Grondwerkzaamheden & Bouw Nature Houses – Portugal Comfort Living

Strakke Portugal Comfort Living bouwplanning eerste en tweede project

Nu de bouw van 10 huizen en oplevering 10 huizen (let op voordelige projectbouw, niet per stuk bouwen maar per 10) van het eerste project met Comfort Bungalows in volle vaart ontwikkeld en het project met Comfort Bungalows nagenoeg uitverkocht is kan je nu zeker zijn van jouw koop op het tweede project met 10 Nature Houses. Werkwijze Jouw 1-2-3 Zekerheid Kavel & Prijs vastleggen Nature Houses.

Voor jouw Zekerheid Portugal Comfort Living bouwprijzen Vastleggen

Sterk stijgende Portugese bouwprijzen

Passie Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living

Zelfvoorzienend & Ontwikkeling van de jeugd Wereldwijd!

Over Portugal Comfort Living Jack Bastiaansen

de Bank & Zekerheden

Zwitserse bouwkwaliteit in Portugal

Trots op het A+ Portugal Comfort Living Energie certificaat voor al onze projecten!

Portugal Comfort Living Belangrijk om te lezen

Portugese Bouwinformatie.

De streek Minho

De streek Minho in Portugal staat bekend om de adembenemende natuur en het aangename klimaat in alle jaargetijden. Alle voorzieningen zijn nabij en je bent zo in de grotere steden.

Internationale verkoop Portugal Comfort Living

Doordat Portugal Comfort Living snel groeit is de organisatiestructuur voor de toekomst als drie-eenheid professioneel vorm gegeven.

Wettelijk toegestaan Reizen & Online kopen!

P.S. Prive of Openbare Zoom Meeting met Jack Bastiaansen

Relaxte levensstijl, Dankbaarheid voor het Bouwteam en Verkoopteam, nieuwe projecten ontwikkelen.

Wij geven door de overheid gegarandeerd 5 jaar garantie. Alle prijzen zijn inclusief 23% b.t.w. Alleen dan is 5 jaar garantie mogelijk!

Dorpsgevoel & Zelfvoorzienend

Waarom ben jij als koper succesvol in Portugese bouw en aankoop?

Verkoopactiviteiten

Vanaf 2021 worden de verkoopactiviteiten niet meer door de projectontwikkelaar, Portugal Comfort Living, zelf gedaan. Hiervoor wordt het verkoop advies team ingeschakeld, lees hier verder.

Passie Jack Bastiaansen Permacultuur en ontwikkeling van de jeugd wereldwijd!

Portugal Comfort Living Zekerheden

Wat zijn jouw Zekerheden als je een huis koopt op 1 van de Portugal Comfort Living projecten.

Controle bouwplanning eerste drie projecten & Kopers.

Easy 1-2-3 Online Koop.

Portugal Comfort Living Waardestijging Nieuwbouw A+ woning in de Minho

Waarom stijgt de Portugal Comfort Living waarde toekomstig?

Volg Portugal Comfort Living op ons videokanaal

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, volg Portugal Comfort Living op ons videokanaal

Portugal Comfort Living Handig om te weten

Dit moet je lezen, over de kwaliteit van bouwen in Portugal, voordat je een huis koopt.

Veel gestelde Portugal Comfort Living vragen

Hoe is de gezondheidszorg geregeld?

De gezondheidzorg staat in deze streek hoog aangeschreven. Wel is het zo dat de ziekenhuizen minder luxe zijn qua inrichting met het meubilair. De artsen en verplegend personeel zijn kundig en vriendelijk en spreken veelal Engels. Ook is de apparatuur van hoge kwaliteit, opvallend vaak de naam Philips, de marktleider.

In Arco de Baulhe, Celorico de Basto en Cabeceiras de Basto zitten huisartsen posten. Overheids ziekenhuizen tref je bijvoobeeld aan in Fafe, Guimaraes, Braga en Porto. In Cabeceiras de Basto tref je ook een particulier ziekenhuis aan. In Arco de Baulhe zitten 2 goede tandartsen. In Celorico de Basto en Cabeceiras de Basto kan je onder andere terecht voor fysio en pedicure en een podoloog.

Hoe zit het met de Thuiszorg?

Ik ken de directeur van het rode kruis in Arco de Baulhe persoonlijk. Zijn organisatie is volledig ingesteld op thuiszorg. Denk daarbij aan drie maaltijden per dag die thuis gebracht worden. De was doen inclusief halen en brengen en het huis schoonmaken. Maar denk ook aan mensen wassen en kleine medische handelingen aan huis. Dat is juist hier in deze streek goed en voordelig geregeld. Door mijn netwerk is de thuiszorg voor de bewoners van Portugal Comfort Living ook geregeld.

Hoeveel zijn de parkkosten per maand? De parkkosten voor onderhoud van het gemeenschappelijke terrein en het zoutwater zwembad zijn rond Euro 50,– per maand. Portugal Comfort Living zit daar niet tussen met marge. Het geld dat overblijft kan worden besteed voor b.v. druiven planten aan de zijkant van het terrein, een barbequeplaats, hottube bij het zwembad of wat anders. Een bewoner (niet Jack) gaat de voorzitter zijn van de vereniging van eigenaren met eigen clubkas.

Hoe kan ik de taal leren! Dat is kwalitatief goed en bijzonder aangenaam mogelijk op het woonproject samen.

Wat betaal ik voor mijn opstalverzekering? Reken op ongeveer Euro 185 per jaar voor de meest uitgebreide verzekering inclusief alles wat maar te verzekeren is. Inboedelverzekering is afhankelijk van de waarde. Reken gemiddeld op Euro 25,– per jaar.

Hoeveel kost de onroerendgoedbelasting per jaar?

Reken op ongeveer euro 90,– per jaar.

Hoeveel kost de Wegenbelasting per jaar.

Voor een Citroen Nemo betaal ik ongeveer euro 39,– wegenbelasting per jaar.

Wat zijn de notariskosten en hoe gaat de overdracht? Reken op ongeveer Euro 300,-. Er is eerst een voorlopig koopcontract, sales promise, (dat bindend is) in het Engels. Dat kan op afstand worden getekend.

Wat heb ik nodig voor de akte bij de Notaris? Je hebt nodig een geldig paspoort + het geldige paspoort van een eventuele partner en een Portugees fiscaal nummer. Dat nummer kunnen we samen aanvragen. Daarvoor heb je ook een geldig paspoort nodig. Het aanvragen is 5 minuten werk bij de lokale belastingdienst even los van eventuele wachttijd. Overigens staat het Portugese fiscale nummer los van jouw Nederlandse fiscale nummer.

Hoe gaat het met geld overmaken naar het buitenland? Dat gaat gewoon via Iban bankrekening nummers op de rekening van de LDA (vergelijkbaar met een BV in Nederland). Voor bedragen boven de euro 14999,– moet je een formulier invullen met de bestemming van het geld.

Wat voor sanitair laat jij installeren Jack? Je ontvangt kwaliteit, modern en tijdloos sanitair.

Wat voor keuken en vloer/wandtegels zijn toegespast. Ook hiervoor is van toepassing, Je ontvangt kwaliteit, modern en tijdloos

Hoe zit het met garantie en A+ kwaliteit? De meest gestelde vragen van mogelijke bewoners zijn. Ik wil garantie en ik wil A+ kwaliteit. Op de Portugal Comfort Living woonprojecten zijn zowel 5 jaar garantie en de A+ kwaliteit als eenheid gegarandeerd! Door te werken zonder tussenpersonen kunnen we jouw aankoopprijs extra scherp houden. Portugal Comfort Living werkt met de beste mensen, A+ materialen/isolatie en met een georganiseerde werkwijze. Wij verlenen een door de overheid gecontroleerd officieel garantie systeem van 5 jaar.

Bij Portugal Comfort Living gaat alles officieel inclusief 23% b.t.w., alleen dan kan je 5 jaar garantie wettelijk geregeld verlenen. Deze werkwijze voor jouw zekerheid zie je hier zelden in Portugal.

Hoe is het project gefinancierd: Mijn eigen kapitaal Euro 500.000 zit in het project en het eerste project is grotendeels verkocht. Mijn eigen kapitaal laat ik in de zaak om de volgende projecten te ontwikkelen.

Reactie van een mogelijke bewoner over de isolatie van huizen in Portugal: Hoi Jack, Ik ben er inmiddels achter dat A+ uitzonderlijk hoog is voor Portugese begrippen, meeste nieuwbouw huizen is klasse C of lager. Dus daar scoor jij hoog mee Jack , met je plan. Aanvulling van Jack, bestaande huizen scoren vaak nog veel lager dan energieklasse C!

Jouw persoonlijk wooncomfort staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken met de beste mensen en materialen om jouw huis kwalitatief hoogwaardig te bouwen. Dat is uniek hier in Portugal:  muren, dak, vloer en ramen A+ isolatie! Genieten van een koel huis in de aangename zomer en een warm huis in de aangename winter, absoluut geen Airco nodig door de solide isolatie! 

Hoe verwarm ik mijn huis op het Portugal Comfort Living: Er zijn hier geen gasleidingen. Dan is een A+ pelletkachel het beste verwarmingssysteem en bijzonder goedkoop qua verbruik en super gebruikersvriendelijk met afstandbediening. Je kan het zo instellen dat de kachel aangaat voordat je uit bed stapt en dat het dan warm is. In de 2 badkamers is een A+ verwarmings rek waar je de handdoeken over hangt en in de 2 slaapkamer is ook A+ verwarming!

Als je tijdig beslist voor begin van de bouw is er ook een vloer verwarming en koeling systeem met 70% energiebesparing mogelijk.

Kan ik mijn woning op het Portugal Comfort Living verhuren? De Basis van de Portugal Comfort Living woonprojecten is Betaalbaar wonen met een Sociaal karakter en Privacy, A+ bouwkwaliteit (dat zie je zelden in Portugal).

Niet iedereen kan in eerste instantie permanent op het woonproject komen wonen. Dan is verhuur voor wat langere tijd met gelijkgestemde een logische keuze. De Portugese buurman helpt voor een aangenaam bedrag voor de sleuteloverdracht, schoonmaak en tuinonderhoud.

Wie doet mijn tuin als ik er niet ben? Dat kan je aan de medebewoners vragen, ook aan de Portugese medebewoners rondom het project.

Is er energiebelasting van toepassing en wat betaal ik voor energie, water en afvalheffing? Er is geen energiebelasting van toepassing. Elektriciteit is ongeveer de gelijke prijs als in Nederland. Water is goedkoper en daar zit tevens de afvalheffing in. Afval doe je in een vuilniszak. Voor het wooncomplex komen 4 containers. In Canedo de Basto kan je afval ook gescheiden deponeren.

Stopt er een bus nabij de woonprojecten? Ja, in de buurt van alle woonprojecten stopt er een bus.

10 jaar geen inkomstenbelasting? Portugal trekt graag gepensioneerden aan als nieuwe inwoners van Portugal. Zij doen geen beroep op de (beperkte) arbeidsmarkt maar versterken wel de economische situatie in het land. Om die reden wordt de eerste 10 jaar na vestiging van gepensioneerden in Portugal door de belastingdienst geen inkomstenbelasting geheven. Je weet nooit hoe lang dit voordeel blijft bestaan in de situatie met overheden.

Dit voordeel is er wel deels voor Belgische gepensioneerde mensen (niet voor gepensioneerde mensen met een Belgisch ambtenarenpensioen). Dit voordeel is helaas niet geldig voor de Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, en dat ook toepast.

Vermogensrendementsbelasting

Nederlanders betalen in Portugal geen vermogensrendementsbelasting.

Is het gemeentewater drinkbaar? Ja, maar niet lekker. Hier zijn er natuurlijke waterbronnen waar je drinkwater gratis kan halen.

Jack je slaat een put van meer dan 80 meter diep voor beregening gemeenschappelijk terrein en elk huis een aansluiting tuinberegening, waarom niet voor huishoudelijk water? Daar zijn twee redenen voor. Als eerste de druk van het water, dat gaat met 10 huizen niet constant en zeker niet fijn als je bijvoorbeeld onder de douche staat. De tweede reden is dat er voor huishoudelijk water filters tussen moeten en dat maakt dat die ook verstopt raken en dan heb je geen water. Voor tuinberegening zijn er geen filters nodig.

Het huishuidelijke water is aangesloten op de goedwerkende watervoorziening van de gemeente.

Vertel eens wat meer over de wegen in Portugal: De wegen zijn hier in Portugal uitstekend. Vaak ook aangelegd met Europese subsidie. Er zijn ook tolwegen maar je kan ook binnendoor rijden. Daar doe je vaak wel 2 keer zo lang over door de kronkelende wegen en hoogteverschillen (wel genieten van de prachtige natuur!). De tol betaal je als je de autosnelweg verlaat. Je kan bij het postkantoor ook een electronisch kastje kopen (+/- euro 25,–). Dan registreert het kastje de tol en elke maand ontvang je de factuur met automatische incasso.

Wat kosten Benzine en Diesel in Portugal? Die prijzen zijn nagenoeg gelijk als in Nederland

Wat kost een auto in Portugal? Nieuw zijn de autos hier ongeveer gelijke prijs als in Nederland. 2e hands zijn de prijzen hoger omdat er veel vraag is naar 2e hands.

Hoe zit het met onderhoud van mijn auto? Dat is goed en voordelig geregeld. Je hebt hier een aparte garage voor het motorische en een aparte garage voor het electronische. tweejaarlijks moet je auto gekeurd worden. Dat is in Fafe.

Wat kosten kleding en schoenen in Portugal? Kleding en schoenen zijn doorgaans goedkoper dan in Nederland. In Guimaraes heb je in 2 megashoppingcentra met veel kledingzaken, luxe winkels met merkkleding maar ook C&A.

Hoe is onderhoud en reparatie van apparatuur geregeld? Dat is goed en voordelig geregeld. Voor reparatie van je computer of tv zit bijvoorbeeld in Cabeceiras de Basto een kundig bedrijf. Daar tref je ook een bedrijf aan voor reparatie van witgoed.

Hoe is het mobiele bereik en de internetverbing geregeld? Mobiel bereik is goed, 4 g. Aan de andere kant van het gehucht Canedo de basto ligt al glasvezel. Met het gehele project vragen we glasvezel aan. Dat is mogelijk als 3 bewoners een glasvezel kontrakt afsluiten. Je kan gewoon met Nederlandse telefoon vanuit Portugal naar Nederland bellen. Daar komen binnen je bundel geen kosten bij. Een mobiele Portugese telefoon is duurder in gebruik dan een Nederlandse mobiele telefoon. Voor Portugese TV, vaste telefoon en internet betaal ik via Vodafone in Portugal nu met glasvezel Euro 34 per maand, dat is voordeliger dan in Nederland.

Over de zon in Portugal: Hoe zit het met de zon in de streek Minho Jack, waar de Portugal Comfort Living woonprojecten realiseerd? De zon schijnt hier in alle jaargetijden vaak. Met de kerst heb ik regelmatig met een blouse aan buiten in de zon gezeten. In de zomer is de temperatuur hier regelmatig ook boven 33 graden. Dan ga je op het warmste moment van de dag natuurlijk niet buiten hardlopen. Een uitgebreide lunch en daarna een siesta past dan beter  Het voordeel van deze streek, De Minho, is dat het in de avond afkoelt zodat je aangenaam kunt slapen. Schijnt de zon altijd in Portugal…..

Dit is beduidend anders dan in de Algarve en de Zilverkust waar de temperatuur in de zomer dusdanig extreem hoog kan zijn, dat het niet meer aangenaam is. Ook koelt het in de Algarve en de Zilverkust niet zo af waardoor je wellicht met de airco aan moet slapen. Het is droge warmte in de streek Minho, dat voelt aangenamer aan qua warmte.

Jack, kan je meer vertellen over de kosten van levensonderhoud in de provincie Minho! Vlees is goedkoop en biologisch. Een dagmenu met consumptie en koffie kost Euro 7,00. Voor de kapper betaal ik ongeveer Euro 7,–. Dameskapper is rond euro 9,–. Garagekosten liggen laag qua prijs. Benzine en dieselkosten is ongeveer gelijk als in Nederland. Kopje expresso in een Pastelaria kost ongeveer Euro 0,70,– Flesje bier ongeveer Euro 1,10. Merk voedingsmiddelen zijn ongeveer dezelfde prijs als in Nederland.

Waar kan ik boodschappen doen? Voor de 2 bungalow projecten: Op 6 kilometer afstand ligt Arco de Baulhe. Er zijn daar 4 lokale supermarkten waar je alle dagelijkse boodschappen vind tegen vaak lagere prijzen dan bij de grotere supermarkt in Cabeceiras de Basto (12 kilometer afstand vanaf het woonproject). Er komt toekomstig in Arco de Baulhe ook een grote supermarkt (Pingo Doce). Je treft in Arco de Baúlhe onder andere 2 tandartsen, 2 herenkappers, 2 dameskappers, een huisartsenpost, 2 winkels voor huishoudelijke apparaten, een kleermaker, stomerij en een winkel met goedkope Chinese spullen (een soort van Action winkel, maar dan kleiner). Er zijn in Arco de Baulhe ook diverse bakkers waar je kunt genieten van heerlijke koffie met een Portugese lekkernij, totaal Euro 1,30. Er is ook een kiprestaurant met een dagmenu zoals bijvoorbeeld heerlijke kip van de barbeque met friet en rijst, soep na (dat doen ze hier in het noorden van Portugal anders), een halve liter wijn of wat anders en koffie voor 7 euro. In het dorp is ook een luxer restaurant waar je voor een hoofdgerecht ongeveer rond  Euro 13,– betaald.

In Canedo de Basto waar het woonproject ligt kan je trouwens ook prima tussen de middag in 2 lokale restaurants (op loop-fietsafstand vanaf de Portugal Comfort Living woonprojecten) een dagmenu voor rond Euro 6 nuttigen. Ook zijn er op fietsafstand vanaf de 2 bungalow projecten 2 supermarkten.

Broodjes kunnen ook thuis worden gebracht. Hangen ze dan in een zakje aan de voordeur. 3 witte broodjes kost dan totaal 39 cent cent inclusief bezorgen . Je rekent dan 1 keer in de week bij de bakker af. Maar je kan de broodjes ook halen in Canedo de Basto (fietsafstand, dichtbij). De visboer komt voor het woonproject op vrijdagmorgen in de straat. Hij toetert dan en kan je vis kopen. De groenteboer komt op donderdagmiddag langs en die heeft ook wat levensmiddelen bij.

Zijn er ook grotere Shoppingcentra in de provincie Minho? In Guimaraesh zijn er 2 mega shoppingcentra.

Zijn huisdieren welkom op het woonproject? Huisdieren is geen enkel probleem op het woonproject. Er is hier geen hondenbelasting van toepassing. Cristina in Cabeceuras de Basto is een bijzondere dierenarts met het Hart op de juiste plaats.

Mag ik tussen mijn kavel en de buurman een schutting of muur bouwen? Een muur lijkt mij niet raadzaam dat verstoord het karakter van het terrein. Groen tussen de percelen en op de percelen kan natuurlijk wel. Hout kan ook als het past bij het karakter van het project in onderling overleg met de vereniging van eigenaren waar 1 van de bewoners de voorzitter van is.

Kleding repareren dat gaat heel goed en voordelig bij de klerenmaker in Arco de Baulhe, daar zit ook een goede stomerij.

Wanneer en waar is de markt? Op zaterdagmorgen is het markt in Celorico de Basto (6 kilometer afstand). Daar kan je ook via het fietspad naar toe rijden. Op maandagmorgen is het markt in Cabeceiras de Basto (10 kilometer afstand).

Kan ik fietsen en wandelen vanaf het woonproject? Aan de ene kant van het woonproject ligt een uitgestrekt fietspad, aan de andere kant van het woonproject ligt een prachtig natuurgebied om te wandelen.

Kan ik dichtbij de Portugal Comfort Living woonprojecten zwemmen? Op loop/fietsafstand vanaf het woonproject ligt een prachtig natuurlijk water inclusief strandje en barbequeplaats. In Arco de Baulhe is ook een binnen en buitenzwembad en in Cabeceiras de Basto ook een binnenzwembad. Daar doen ze ook aquajogging.

Waar kan ik golfspelen? Dat kan bijvoorbeld in Fafe op 20 auto minuten, vanaf het woonproject. Er zijn meerdere golfbanen in de omgeving van het Easy Living Portugal.

Waar kan ik op taalles? Dat kan in Cabeceiras de Baso maar ook in Braga of online bij Marjoke Krom van van Tools4Taal. Taalcursus in Portugal. Ook is het mogelijk op het woonproject samen wekelijks taalles met een Portugese dame die ik ken.

Zijn meubels betaalbaar? Ja, meubels zijn bijzonder betaalbaar (worden in Portugal geproduceerd). Het is qua meubelstijl vaak anders dan in Nederland. In Braga en Porto kan je ook naar Ikea gaan.

Wie is Jack Bastiaansen en wat is zijn drijfveer: Jack Bastiaansen is een gedreven man die leeft met passie vanuit zijn hart. Voor een Duitse productiemaatschappij was Jack jarenlang werkzaam als Directeur Benelux. Na deze tijd heeft Jack zaken gedaan in het Noorden van Portugal en werd verliefd op de streek en de mentaliteit van de lokale bevolking met het hart op de goede plaats, precies in deze omgeving. Gaandeweg ontstond het idee om een woonproject te ontwikkelen met een sociaal karakter, privacy voor de bewoners en 10 betaalbare kwalitatief hoogwaardige A+ koopwoningen, op eigen koopgrond. Jack is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van Portugal Comfort Living. In Nederland heeft Jack ruime ervaring opgedaan in het bouwen van huizen.

Jack Bastiaansen wil betaalbaar wonen met een sociaal karakter en privacy ook voor jou mogelijk maken. Hiervoor beschikt Jack na bijna 4 jaar hier in Portugal over een uitgebreid Portugees netwerk. Kopen zonder zorgen daar staat Jack voor. Portugal Comfort Living bouwt met A+ kwaliteit (dat zie je hier zelden in Portugal).

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen de Portugal Comfort Living woonprojecten in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Ik zie initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen. Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met vooral ook privacy voor de bewoners. Naast stellen is er ook belangstelling van alleenstaanden die naast privacy een vorm van samen zoeken.

Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living wil als leider ook zelfvoorzienend leven op alle projecten realiseren.

Waar kan ik op fitness, yoga, pilatus, spinning? Dat kan bijvoorbeeld in Cabeceiras de Basto. Reken op ongeveer Euro 6,– per keer

Mocht je verder vragen hebben, altijd welkom.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Portugal Comfort Living

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

De Projecten – Passie Portugal