Huis verkopen en naar Porto.

Lijkt het jou wel iets om je huis te verkopen en naar Porto te verhuizen? In het groene hart van Portugal, in de streek Minho om precies te zijn, wordt een uniek klein woonproject gerealiseerd. Minho ligt iets ten Noorden van Porto, waardoor ook deze stad goed te bereiken is. Iedereen die goed bekend is met Portugal zal bevestigen dat het Noorden van Portugal het mooiste deel van het land is. Afreizen naar Minho is misschien dus nog wel een beter idee dan je huis verkopen en naar Porto vertrekken.

Het woonproject bestaat uit tien koopwoningen van de beste kwaliteit, kwaliteit die in Portugal zelden vertoond is. De woningen worden sleutelklaar opgeleverd, beschikken over energielabel A+ en staan op eigen grond met een oppervlakte van in totaal 520 vierkante meter. Op de woningen wordt liefst vijf jaar garantie geboden. Wie nu zakendoet en besluit voor het groene hart van Portugal te kiezen, die profiteert van duizenden euro’s voordeel. De woningen worden gerealiseerd in een zeer sociale omgeving met veel privacy. Hoewel de zeer betaalbare en kwalitatief uitstekende woningen voor iedereen geschikt zijn, lijkt het met name interessant voor de grote groep vijftigplussers. Heb jij plannen je huis te verkopen en naar Porto te vertrekken of heb jij je huis al verkocht, overweeg dan ook eens een van deze woningen te kopen. Je woont nergens anders beter.

Je huis verkopen en naar Porto verhuizen

Je huis verkopen is mooi, je moet uiteraard wel een nieuw dak boven je hoofd. Betaalbaar, speciaal wonen en privacy. Dat waren de uitgangspunten bij het uitwerken van de plannen voor het realiseren van tien woningen in Minho. De binnen- en buitenkant kun je beslist een en dezelfde beleving noemen, niet in de laatste plaats vanwege de veranda over de gehele breedte van de woning. Het woonoppervlak behelst in totaal 136 vierkante meter, daarbij krijg je nog eens de beschikking over een eigen extra terras van 21 vierkante meter. Er wordt daarnaast een parkeerplaats en een bestraat toegangspad aangelegd. En alsof dat nog niet genoeg is wordt er een gezamenlijk zwembad gerealiseerd, een zwembad dat gevuld wordt met heerlijk zout water. Goed te weten is dat op dit moment aantrekkelijke kortingen gelden en bovendien is het in Portugal zo dat als je een woning voor de bouw koopt, de belasting veel lager is en je dus behoorlijk voordeliger uit bent. Reden genoeg dus om speciaal nu zaken te doen en een oriëntatiereis naar Minho te maken. Een geheel vrijblijvende reis uiteraard. En vervolgens probeer je uiteraard zo snel mogelijk je huis te verkopen. Want als je Minho gezien hebt, dan wil je er wonen ook. Je plannen om je huis te verkopen en naar Porto af te reizen, zullen al snel aangepast worden. Minho is namelijk dé ideale bestemming.

Energiebesparende verlichting op de brede veranda

Dan het interieur van het huis. Zonder alle verrassende details prijs te geven bestaat het huis uit een royale woonkamer en twee al even ruime slaapkamers die beide beschikken over een aansluitende badkamer. Daarnaast is er nog een gastentoilet en een praktische bijkeuken. Zowel binnen als buiten wordt gebruik gemaakt van prachtige stenen en op de al even stijlvolle veranda hangt energiebesparende verlichting. De ramen zijn van onderhoudsvrij aluminium en die beschikken over A+ dubbelglas. Daardoor is sprake van een laag energieverbruik. In de fraaie woning kun je gebruik maken van een pelletkachel.

Smaakvolle afwerking met onder meer Portugese keitjes

Ook buiten wordt gekozen voor een smaakvolle afwerking met onder meer het gebruik van Portugese keitjes. Hoe je de rest van de eigen grond van liefst 520 vierkante meter grond verder inricht, is geheel aan jezelf. En word je het te warm, dan neem je een verkwikkende duik in het zoutwaterbad, dat eigendom van de tien eigenaren van de tien woningen wordt en waarvoor je straks dus gezamenlijk verantwoordelijk bent. Nog iets: voor de snelle beslissers geldt behalve de al eerder genoemde voordelen die op kunnen lopen tot wel zeventienduizend euro, ook nog een leuke korting op de eventueel aan te brengen rolluiken. Zaak dus je eigen huis zo snel mogelijk te verkopen. Uiteraard wordt er ook een gemeenschappelijke weg aangelegd zodat de woningen gemakkelijk en prima bereikbaar zijn. De mensen die al in de streek wonen, worden omschreven als buitengewoon sociaal en plezierig in de omvang. De meeste mensen zijn rond of net over de vijftig jaar oud.

Wandelen en naar het strandje in de buurt

Je huis verkopen en naar de omgeving van Porto verhuizen klinkt natuurlijk aantrekkelijk, dit alleen al vanwege de prachtige steden. Ook over de omgeving van Porto en Minho hoef jij je allesbehalve zorgen te maken, Integendeel zelfs. Het gebied wordt niet voor niets het groene hart van Portugal genoemd en je kunt er eindeloos wandelen en recreëren in een buitengewoon groene omgeving, In de nabijheid is bovendien een kleinschalig strand aangelegd, ook een aanrader. Op het huis krijg je vijf jaar garantie en bovendien de laagste prijsgarantie. Tijd dus om nu zaken te doen, omdat juist nu volop voordeel te behalen is. Nu maar hopen dat je erin slaagt snel je eigen huis te verkopen.

Maak alvast kennis met de natuur en de cultuur van de streek

Uiteraard wil je al dit moois eerst met eigen ogen zien. Je pleegt immers ondanks de aantrekkelijke kortingen een behoorlijke investering in een huis waar je wellicht wel de rest van je leven door gaat brengen. En dus is het uiteraard prima mogelijk om een reis te maken naar de plek waar wellicht jouw droomhuis komt te staan. Behalve de plek waar de woningen komen, kun je alvast kennismaken met de omgeving en met de mensen die er wonen. Tijdens je verblijf kun je al je vragen stellen en proef je alvast van de Portugese cultuur. Deze kennismaking verplicht je overigens tot niets en is dus geheel vrijblijvend. Je huis verkopen en je zoekt iets nieuws? Ga naar Portugal, naar Minho om precies te zijn, om te kijken of het te realiseren woonproject met tien woningen iets voor jou is. Wonen in de mooiste natuur met een gezamenlijk zwembad en een klein strandje in de buurt. Daar droomt toch iedereen van?