Bosbranden nemen drastisch af in Portugal

Bosbranden zijn in zuidelijke landen een feit

Opvallend is dat bijna alle bosbranden aangestoken worden. Dat kan zijn om goedkoop grond schoon te maken of door mensen die iets in hun hoofd hebben.

Hoe gaat dat

als er een bosbrand is? Dan bel je naar de brandweer van de desbetreffende gemeente. Portugese zijn betrokken mensen. Zo weten ze altijd wat er in de buurt speelt. Bij een brand klimmen ze meteen in de telefoon. Binnen no time is de brandweer ter plekke en de blus helikopters. Het doel is altijd behoud van huizen en de rest gecontroleerd laten uitbranden. Na een paar jaar zie je niets meer van de brand. Overgens zijn alle woonprojecten goedgekeurd i.v.m. bosbranden, dus veilig wonen.

Positieve ontwikkeling

Het aantal bosbranden neemt drastisch af, zie bovenstaande grafiek. Dat heeft te maken dat steeds meer mensen opgepakt zijn die brand hebben gesticht. Het helpt dat de strafmaat in Portugal hoog ligt en dat schrikt mensen af om brand te stichten.

Passiegroet van

Jack Bastiaansen

www.passieportugal.eu