50-100 % stijging prijzen bouwmaterialen 2022-2023

Sinds de Corana Crisis en de Oorlog is er hier in Portugal een explosie van prijzen gaande: Bouwmaterialen dagprijzen en weekprijzen. De bouwmachines verbruiken enorme hoeveelheden diesel waarbij de prijzen ook explosief stijgen. Jack Bastiaansen van Portugal Comfort Living beschermt kopers.

Bericht in de Portugese krant JN

Bouwbedrijven worden geconfronteerd met een escalatie van de grondstofprijzen, in veel gevallen 50 tot 100%, een situatie die de kosten van bouwwerkzaamheden en bijgevolg van huizen verhogen. De vraag naar materialen is groot, maar kampt met een tekort aan aanbod, wat een inflatoir effect veroorzaakt.

Er is een tekort aan glas, hout voor timmerwerk, staal voor bouwconstructies, beton, PVC en aluminium voor leidingen en ramen. Het probleem heeft een mondiale dimensie. 

Wettelijk toegestaan & Noodzakelijk

In Portugal geven bouwbedrijven toe dat het noodzakelijk is, en wettelijk toegestaan, om het differentieel bij bestaande klanten en daaraan eindklanten door te geven.

Voor nieuwe klanten zijn er per kwartaal prijs instapmomenten, Lees hier over jouw kwartaal-prijsinstap

Feit is om noodzakelijk met de prijzen fors omhoog te gaan

Volgens Reis Campos, voorzitter van de Association of Civil Construction and Public Works Industry (AICCOPN), hebben de referentieprijzen voor betonstaven, een essentieel materiaal voor gebouwen, al gemiddelde variaties van meer dan 100% geregistreerd als gevolg van de sterke stijging van de internationale markten van grondstof. Staal, aluminium of koper “bereiken historische hoogtepunten”, benadrukt hij. 

Volgens Nuno Garcia worden bedrijven geconfronteerd met “een prijsstijging van tussen de 50% en 100%, met een tendens om de komende tijd verder te stijgen”. De deadlines voor de werken kunnen in het gedrang komen door vertragingen in de leveringen en de hoge eindkosten.

In deze video leggen we jouw Kwartaalprijs-Zekerheid uit.

Portugal Comfort Living Zwitserse A+ Kwaliteit

Over Zwitserse bouwkwaliteit in Portugal

Portugal Comfort Living Nieuwste Woonproject

Kijk, hier zie je ons Nieuwste Woonproject met Nature Houses

Passie Jack Bastiaansen Portugal Comfort Living

Zelfvoorzienend & Ontwikkeling van de jeugd Wereldwijd!

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Portugal Comfort living

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

De Projecten – Passie Portugal