Waarom is het coronavirus in Portugal momenteel veel minder actief?

De Overheid

Het begint bij de overheid die in Portugal direct bij aanvang van het virus krachtig heeft ingegrepen. Meteen duidelijke maatregelen waar de bevolking zich ook naar gedraagt. Direct thuisisolatie van mensen met een zwakkere gezondheid heeft ook bijzonder goed geholpen.

Hoe is het nu, 1 mei 2020, met het virus in Portugal?

Op dit moment 1 mei 2020 is de situatie behoorlijk stabiel. Restaurants gaan 8 mei 2020 weer open. Kappers en andere kontaktberoepen gaan 4 mei 2020 weer open. Alle grote winkels gaan 4 mei 2020 volledig open. De bouw en de industrie zijn hier in de Minho streek van Portugal, maart 2020, 15 dagen gesloten geweest en daarna weer volledig actief. De bevolking heeft vanaf het begin zich gedragen naar de strenge richtlijnen van de overheid.

Dit stond er vandaag 1 mei 2020 in de Nederlandse krant, Optimisme is er in Portugal, een land dat grotendeels gespaard bleef door corona. De Portugese regering hoopt dat het imago in het buitenland daardoor is verbeterd, en dat de toeristen deze zomer weer als vanouds zullen toestromen. Of andere landen de grenzen ook open stellen om te reizen naar Portugal is een beslissing van de verschillende overheden.

In de gemeente Celorico de Basto waaronder het Easy Living Portugal woonproject in Canedo de Basto valt is er niemand aan het virus overleden en zijn er een verwaarloosbaar aantal besmettingsgevallen die allemaal in strenge thuisisolatie zitten.

Economisch

De overheid laat de verantwoording bij bedrijven voor het voortbestaan. Dat betekend dat mensen ontslagen worden als het binnen een bedrijf minder gaat. Als het later weer beter gaat worden mensen weer aangenomen.

ZZP kennen ze hier ook. Ook daar is er geen verandering. Als je werk hebt dan heb je inkomen en als je geen werk hebt dan ontvang je geen inkomen.

Restaurants en toerisme, daar is nu een regeling van de overheid voor. Allemaal wat minder luxe qua regeling dan in sommige andere landen maar het is in ieder geval iets voor die 2 sectoren. Het afhalen van eten tussen de middag bij restaurants is hier gebruikelijk en dat loopt bij die restaurants ook nu nog door. Dat doe ik zelf ook en bij mooi weer eet ik dat op, gezellig in het park.

Wat betekent het virus voor het woonproject?

Mijn doelgroep is 50 plus en 60 plus. Mensen die betaalbaar willen wonen met een sociaal karakter en privacy, A+ bouwkwaliteit. Zelfvoorzienend is juist nu ook een belangrijk element binnen het wonen van nu in Portugal, lees daar hier meer over.

Voor het woonproject is er geen verandering. Behalve als mensen hun geld in aandelen hebben zitten en daardoor geld verliezen en geen huis meer kunnen kopen.

Wat mij opvalt is dat mensen weg willen vanuit de Benelux naar de veilige streek, in vele opzichten, waar het Easy Living Portugal woonproject gevestigd is.

Er zijn diverse mensen die langs willen komen om juist nu bewoner te worden op het Easy Living Portugal. Per land bepaald de overheid het reizen. Dat langs komen gaan we dus Ook Anders Doen gewoon Nu in deze Tijd, WhatsApp Video Bezichtiging van het huis op een beschikbaar kavel.

Voor mij als leider van het Portugal Comfort Living is het de vraag hoe snel ik aan de toenemende vraag van toekomstige bewoners kan voldoen om op het Portugal Comfort Living te komen wonen. Dat is mijn verantwoording.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen

De Projecten – Passie Portugal