Naar de markt en boodschappen doen

Fietsen vanaf de eerste 2 woonprojecten

Direct naast het eerste woonproject en vlakbij het tweede woonproject van Jack Bastiaansen Portugal Comfort Living in Canedo de Basto ligt een prachtig fietspad dat vroeger een spoorlijn was. Je fietst zo naar Celorico de Basto, Arco de Baulhe, maar ook naar Mondim en Amarante.

Video over van Spoorlijn tot Fietspad.

Voorzieningen in Canedo de Basto

Op loopafstand vanaf de eerste 2 woonprojecten in Canedo de Basto zijn maar liefst 2 lokale restaurants waar je tussen de middag een dagmenu kan nuttigen. Via het fietspad loop je vanaf de woonprojecten zo naar 1 van de 2 supermarkten in Canedo de Basto voor alle dagelijkse boodschappen, daar is ook een gezellig café!

De bakker hangt desgewenst de broodjes, in de vroege ochtend, 7 dagen per  week aan jouw voordeur. 1 keer per week ga je dan bij de bakker betalen. Op donderdag komt de groenteboer langs die ook wat andere levensmiddelen bij zich heeft. Op vrijdag komt de visboer langs.

Boodschappen doen in Arco de Baulhe

Op 6 kilometer afstand van de Portugal Comfort Living woonprojecten ligt de plaats Arco de Baulhe. Je kunt in Arco de Baúlhe gebruik maken van diverse voorzieningen. Er zijn 4 compacte supermarkten waar je alle dagelijkse boodschappen vind tegen vaak lagere prijzen dan bij de grotere supermarkt in Cabeceiras de Basto (12 kilometer afstand vanaf het woonproject, daar is de markt op maandagmorgen). Je treft in Arco de Baúlhe ook 4 slagerijen, 2 tandartsen, 2 herenkappers, 2 dameskappers, een huisartsenpost, een apotheek, een postkantoor, een bank, 2 telefoon-computerwinkels, een brillenzaak, 2 bloemenwinkels, een kadoshop met ook tijdschriften en kranten, 2 winkels voor huishoudelijke apparaten, 2 kleermakers, stomerij en een bijzonder omvangrijke winkel met goedkope Chinese spullen (een soort van Action winkel).

Je vindt in Arco de Baulhe ook diverse bakkers waar je ook kunt genieten van heerlijke koffie en er zijn diverse restaurants voor een dagmenu.

Gezellige plaats Celorico de Basto

Op 10 kilometer afstand van het Portugal Comfort Living woonproject ligt de gezellige plaats Celorico de Basto met alle voorzieningen. Daarnaast vindt je in Celorico de Basto een grote supermarkt Pingo Doce en diverse kleinere supermarkten. Ook is er een mega winkel met een breed assortiment voor lage prijzen. Deze winkel is vergelijkbaar met Action in Nederland. In Celorico de Basto zijn talloze gelegenheden om te genieten van koffie met wat lekkers voor rond Euro 1,40 totaal. Ook kan je op een terrasje bier, fris en wijn nuttigen voor rond Euro 1,30. Het levensonderhoud in de Minho van Portugal is goedkoop te noemen. Naast de super vriendelijke en behulpzame bevolking, het heerlijke klimaat en de prachtige natuur in alle jaargetijden! Des te meer een reden om hier in de Minho van Portugal te zijn.

Op zaterdag naar de markt in Celorico de Basto

Elke zaterdagmorgen is er een authentieke markt in Celorico de Basto waar de lokale bevolking niet alleen naar toe gaat om goedkoop boodschappen te doen maar zeker ook om elkaar sociaal te ontmoeten. Groente en fruit zijn super vers en vaak door de lokale bevolking rechtstreeks vanaf hun eigen teelt aangeboden. Ook de eieren zijn kakel vers en smaken echt anders dan de eieren vanuit de supermarkt. Ook worden er diverse gevogelte aangeboden. Als je kleding zoekt is er volop keuze en ook weer voor hele lage prijzen. Daarnaast vindt je op de markt, gereedschap, huishoudelijke artikelen, bloemen en planten en nog veel meer. Korte video markt Celorico de Basto.

In Cabeceiras de Basto is de markt op maandagmorgen. Dat is op 12 kilometer vanaf de eerste 2 Portugal Comfort Living woonprojecten.

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

De Projecten – Passie Portugal