De Club van Eigenaren met eigen Clubkas waarmee je gemeenschappelijk bezit opbouwt

Samen bijvoorbeeld deze buitenkeuken realiseren

Op het Portugal Comfort Living bezit iedere bewoner grond in eigendom. Daarnaast is er een gemeenschappelijk terrein met zoutwater zwembad.

De bewoners storten elke maand Euro 75,– voor onderhoud van het gemeenschappelijke zwembad en het gemeenschappelijke terrein.

Portugal Comfort Living zit daar niet tussen met marge zoals bij andere projecten. Je bent met alle bewoners samen volledig eigenaar van de clubkas. Ook dat maakt het woonproject uniek.

Nu kan het zo zijn dat de Euro 75,– per maand teveel is voor het onderhoud. Het geld dat overblijft is van de kopers. Dat kan dan in onderling overleg worden besteed voor ontwikkeling.

Met alle bewoners samen ontstaat bijvoorbeeld een buitenkeuken zoals bovenstaand. Ik denk aan de gemeenschappelijke plaats tussen kavel 5 en 6, wat denken jullie?

Hierbij wat voorbeelden voor ontwikkeling: Een toekomstige bewoner geeft aan, ik wil graag samen druiven telen op het terrein, of samen een moestuin. Een andere bewoner denkt aan een gemeenschappelijke barbecue plaats en weer een andere bewoner denkt aan een hot tube om samen te realiseren. Wellicht zijn er handige bewoners die zelf ook de handen uit de mouwen willen steken, ook dat is vrijheid. Kijk, daar gaat het om, samen overleggen, beslissing maken ja of nee en realiseren! Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces. Bovenstaande foto van de buitenkeuken is een voorbeeld. De kopers kiezen wat zij wel of niet willen qua ontwikkeling. Het kan ook een idee zijn om samen de lokale bevolking te helpen. 

Betaalbaar wonen

De kern van het woonproject Portugal Comfort Living is betaalbaar wonen met een sociaal karakter en veel privacy. Het betreft 10 koophuizen met eigen grond (permanent of semi permanent verblijf). Mocht je zelf even niet op het Portugal Comfort Living willen wonen dan weet je vast wel passende personen die tijdelijk binnen het woonproject willen wonen. Vanuit het woonproject loop je aan de ene zijde van het terrein zo in de eindeloze natuur. Aan de andere zijde van het terrein is er een prachtig fietspad, dat vroeger een oude spoorbaan was. Omdat wij zonder overhead en met directe bouwpartners werken is jouw aankoopprijs extra scherp. Portugal Comfort Living bouwt met A+ kwaliteit (dat zie je hier zelden in Portugal).

Sociaal karakter & privacy

Alle bewoners leven met privacy in een eigen koopwoning. Daarnaast is er, alleen indien gewenst, de mogelijkheid een beroep op elkaar te doen als je het nodig hebt. Eigenlijk is het te vergelijken met het oude dorpsgevoel waar het vanzelfsprekend was dat je iets voor elkaar overhad en je buurman of buurvrouw hielp zonder dat je elke dag bij elkaar op de koffie moet. Maar het is wel zo handig als jouw buurman/buurvrouw op jouw huis en eventueel huisdier let als je afwezig bent. Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van zelfstandige alleenstaande die naast privacy een vorm van samen zoeken.

De Projecten – Passie Portugal