Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy

Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy: Modern woonhuis met Energieklasse A+

Een nieuw gebouwd comfortabel woonhuis op (minimaal 500 m2) eigen grond en met (gemeenschappelijk) zoutwater zwembad in Portugal. Een grote raampartij op het zuiden geeft je een geweldig panorama, je kijkt wel 50 kilometer ver! Betaalbaar en Sociaal wonen met Privacy.

Op het terrein van 11.000 m2 worden 10 comfortabele en betaalbare huizen gebouwd. Je bent vrij om de lengte en breedte + de indeling van jouw woning te wijzigen, hetgeen betekent dat je kunt afwijken van de indeling, evt. voor een kleinere (nog goedkopere) woning kiezen en eigen keuze heeft in wand- en vloertegels, afwerking muren etc. Naar keuze Portugese isolatie of muren, dak, vloer en ramen A+ isolatie.

Je loopt geen enkel risico door de voordelige betalingsvoorwaarden. Je betaalt nl. steeds achteraf! Wij hebben de grond al aangeschaft, de architect betaalt voor het ontwerp en betalen de voorschotten aan de aannemer, je betaalt steeds achteraf ná een voltooide fase. Je hebt geen kopzorgen, want wij begeleiden alle kopers intensief tot (minimaal) 1 jaar ná de aankoop. Daarna zal je ons minder nodig hebben, maar we blijven beschikbaar voor advies en praktische hulp. De woonvergunningen en alle nutsaansluitingen worden door ons verzorgd.

Sociaal

De belangrijkste drijfveer voor de ontwikkeling van dit project is de behoefte om de verkilling en vereenzaming tegen te gaan en contact met anderen te bevorderen. Dit project biedt door zijn opzet een start. Maar de Portugese bevolking, juist in dit specifieke gebied, die met hun warmte en gastvrijheid klaar staat om je te ontvangen en in hun vriendenkring op te nemen kan dit nog eens versterken. Je zult merken dat het (nog) ontbreken van de taalkennis geen enkele belemmering vormt om contact te leggen. Je voelt de warmte en gastvrijheid. Al snel zal je worden uitgenodigd om een “pinga” (wijntje) te drinken of men betaalt bijv. voor u jou kopje koffie in het café. En dat terwijl de meeste mensen een heel laag inkomen hebben.

In verschillende Europese landen ontstaat in toenemende mate sociale armoede. Binnen het Easy Living woonproject in Portugal wonen mensen van alle leeftijden in een betaalbare koopwoning. Steeds meer mensen ervaren dat het prettig is om naast veel privacy sociaal te leven zonder verplichtingen. Wij zien initiatieven ontstaan waarbij  mensen kennis, levenservaring, eventueel spullen met elkaar delen en ervaren hoe fijn het is om elkaar te helpen.  Er is geen enkele verplichting, wonen met een sociaal karakter is een organisch proces met veel privacy voor de bewoners.

Of je  er nu permanent gaat wonen of semi permanent, je wilt natuurlijk in een veilige omgeving wonen. Portugal kenmerkt zich door een laag criminaliteitscijfer, het ontbreken van radicale groeperingen en daar komt in dit gebied nog een goede sociale controle bovenop.

Naast belangstelling van samenwonende mensen is er ook belangstelling van alleenstaande die naast veel privacy een vorm van samen zoeken.

Relaxed wonen en leven

Heerlijk wonen in één van de mooiste en meest authentieke provincies van Portugal, prachtige natuurgebieden in de directe omgeving en binnen 5 km. van de toegang naar de snelweg A7 die u binnen een uur verbindt met de Atlantische kust, Porto (vliegveld), Guimarães (universiteitsstad met historisch centrum en geboortestad van Portugal) en Braga (het religieuze centrum met o.a. de bekende “Bom Jesus”). Ook het oudste internationale natuurpark Pineda de Gerês is het bezoeken waard.

In de directe omgeving de rio Tâmega, waar vissers (forel) hun hart kunnen ophalen. Golfterreinen binnen een half uur vanaf uw huis, parapenten en delta-vliegen. Verder een groot avonturenpark (quads, rafting, paintball, kabelbaan van 1,5 km., bobsleebaan, etc. voor de actievelingen. Hier wordt volgend jaar ook begonnen aan de bouw van een ski-hal. Uiteraard mooie parcoursen voor mountainbikers en voor wie het rustiger aan wil doen ligt een nagenoeg vlak wandel/fietspad met een lengte van ruim 40 km. over de voormalige spoorbaan die langs het terrein loopt. Zo kunt u ook per fiets boodschappen gaan doen!

Het project wordt gerealiseerd in Dentro, onderdeel van de deelgemeente Canedo de Basto met als hoofdgemeente Celorico de Basto. Het dorp met de meeste voorzieningen dichtbij is Arco de Baúlhe (6 km). Daar vindt u supermarkten, banken, restaurants, postkantoor, weekmarkt etc.

Niet iedereen wenst, in eerste instantie, permanent binnen het Portugal Comfort Living te wonen. Dat is vanzelfsprekend geen probleem en geeft eventueel kansen voor gelijkgestemde om binnen het Portugal Comfort Living tijdelijk te wonen. Je kent vast wel passende bewoners die tijdelijk binnen het woonproject met een sociaal karakter willen wonen als je even afwezig bent.

Een pluspunt is de aanwezigheid van het (zoutwater)zwembad dat voor de 10 huizen beschikbaar is.

De Projecten – Passie Portugal