Met de fiets vanaf de 2 Portugal Comfort Living woonprojecten boodschappen doen in Arco de Baúlhe

Respect voor de medemens

Persoonlijk ben ik regelmatig voor zaken in Arco de Baulhe, dat is 6 kilometer vanaf de eerste 2 Portugal Comfort Living Bungalow woonprojecten in Canedo de Basto. Boodschappen in Arco de Baulhe dat is vriendelijke mensen en voordelige prijzen. Respect voor de medemens is hier in het dorp en de omgeving een groot goed en een vanzelfsprekendheid. Dat past bij mij persoonlijk en voor de bewoners van Portugal Comfort Living in de Minho van Portugal.

Direct nabij

Direct nabij de 2 woonprojecten van Portugal Comfort Living in Canedo de Basto ligt een uitgestrekt fietspad van bijna 40 kilometer lengte. Dit fietspad was van 1949 tot 2008 een spoorlijn en is in 2012 heropend als fietspad. Op 5 kilometer fietsafstand van de 2 woonprojecten ligt het dorp Arco de Baúlhe (met de auto 6 kilometer). Dit dorp heeft ruim 1600 inwoners en is 4,5 kilometer groot. Elk jaar in Augustus/September vinden er in Arco de Baúlhe sfeervolle feesten plaats waarbij je de lokale bevolking in traditionele kostuums  ziet en kunt genieten van dans en zang. Arco de Baúlhe staat ook bekend om de processie en de lichtoptocht die elk jaar in September plaats vinden. Als je vanaf het woonproject in Canedo de Basto met de fiets in Arco de Baúlhe aankomt stopt het fietspad en zie je het voormalige station en een stukje van de oorspronkelijke spoorlijn. Je bent dan in Arco de Baulhe aangekomen.

In Canedo de Basto waar de eerste 2 Portugal Comfort Living woonprojecten gelegen zijn ben je ook van Harte welkom bij de jaarlijkse Traditionele Feesten.

Over de Minho Streek

Video over het Fietspad en de Wereldberoemde wijnstreek Canedo de Basto

Arco de Baulhe

Je kunt in Arco de Baúlhe gebruik maken van diverse voorzieningen. Er zijn 4 lokale supermarkten waar je alle dagelijkse boodschappen vind tegen vaak lagere prijzen dan bij de grotere supermarkten in Cabeceiras de Basto (12 kilometer afstand vanaf het woonproject). Je treft in Arco de Baúlhe onder andere diverse slagers, 2 tandartsen, 2 herenkappers, 2 dameskappers, 2 kantoorboekhandel winkels, een huisartsenpost, een apotheek, 2 winkels voor huishoudelijke apparaten, een kleermaker, 2 stomerij en een winkel met goedkope Chinese spullen (een soort van Action winkel, maar dan kleiner). Er zijn in Arco de Baulhe ook diverse bakkers waar je kunt genieten van heerlijke koffie met een Portugese lekkernij voor rond Euro 1,70. Er zijn ook diverse restaurantjes voor een dagmenu tussen de middag. Bijvoorbeeld heerlijke kip van de barbeque met friet en rijst, soep na (dat doen ze hier in het noorden van Portugal anders), wijn of wat anders en koffie voor rond 7,50 euro. In het dorp zijn ook 2 luxere restaurants waar je voor een hoofdgerecht ongeveer rond  Euro 15 betaald.

Canedo de Basto

Dit dorp is 10 km groot en heeft ongeveer 1000 inwoners. In Canedo de Basto, waar de 2 Bungalow-woonprojecten liggen, kan je prima tussen de middag in 2 lokale restaurants (op loop-fietsafstand van de Portugal Comfort Living projecten) een dagmenu voor rond Euro 7,50 nuttigen. Ook zijn er op fiets-loopafstand vanaf de eerste 2 woonprojecten 2 lokale winkels voor de basis levensmiddelen. Naast 1 van de winkels is een gezellig café voor een kopje koffie of wat anders. Ook is er een deel dependance van de gemeente en een postkantoor gevestigd.

Broodjes kunnen elke morgen thuis worden gebracht. Hangt de bakker dan in een zakje aan de voordeur. Je rekent dan 1 keer in de week bij de bakker af. Maar je kan de broodjes ook op de fiets halen in Canedo de Basto. De visboer komt voor het woonproject op vrijdagmorgen in de straat. Hij toetert dan en kan je vis kopen. De groenteboer komt op donderdagmiddag langs en die heeft ook levensmiddelen bij.

Ik kijk er naar uit je persoonlijk te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Jack Bastiaansen, Portugal Comfort Living

Jack Bastiaansen Linkedin

Jack Bastiaansen

De Projecten – Passie Portugal